Wie ben ik?

Weblinks

Ik ben Ingrid

Mijn eerste echte stappen in de astrologie heb ik gezet in 1995. Ik heb mijn astrologische studie in Spanje, Madrid gedaan waar ik 15 jaar gewoond heb en ik heb les gevolgd van 07/10/1995 tot 30/09/2000. Maar na deze jaren van basisopleiding ben ik erachter gekomen dat de Astrologie een levenslange studie is, je kunt je hele leven je verder ontwikkelen en steeds weer nieuwe dingen blijven ontdekken. Voor mij is het een passie die, als je er eenmaal mee besmet bent, je niet meer loslaat.

Van opleiding heb ik kinderverzorging gestudeerd, maar helaas heb ik hier nooit werk in gevonden. Op mijn 18e ging ik in Arnhem wonen om te gaan werken met lichamelijke gehandicapten. Tegelijkertijd heb ik ook de opleiding inrichtingswerk gedaan in combinatie met mijn werk. Mijn interesse voor de paranormale wereld ontstond tijdens deze 3 jarige psychologische opleiding. Ik werd constant geconfronteerd met toevalligheden die als een puzzel in elkaar leken te passen. Dit waren duidelijk geen toevalligheden maar verklaarbare dingen. Dus dingen gebeurden op momenten dat ze moesten gebeuren, mensen doorkruisten mijn pad met verklaarbare bedoelingen, er was dus iets meer dan toevalligheden. Ik begon dingen aan te voelen en wist vaak van te voren als er iets ging gebeuren, van minder belangrijke tot belangrijke voorvallen.
In 1986 leerde ik tijdens een vakantie mijn ex man kennen, hij was afkomstig van Madrid. Een jaar later besloot ik van de gelegenheid gebruik te maken mijn horizon te verleggen en op avontuur te vertrekken naar Madrid. Eigenlijk met de bedoeling er een jaar te gaan wonen om te ontdekken of ik er de rest van mijn leven wilde blijven. Helaas werd mij geen vrije keuze gelaten maar werd ik zwanger na een korte periode, de keuze werd als het ware voor mij gemaakt. Natuurlijk had ik daarbij toch wel een vrije keuze om dingen te veranderen, maar heb ik dit niet gedaan. Na een toch wel zware zwangerschap werd mijn prachtige dochter geboren in juli 1988, een Kreeft.
Het leven in Madrid was zwaar en moeilijk, en de culturele kloof tussen hem en mij werd duidelijker en groter met de tijd. Na 5 jaar besloot ik om zelf de verklaringen te zoeken van alle toevalligheden in mijn leven. Ik begon een cursus Tarot wat ik 2 jaar volgde. De kaarten leerden mij mezelf beter te leren kennen, de dingen die me overkwamen beter te begrijpen, maar toch gaven ze me geen complete voldoening. Ik wilde meer weten, verder dingen ontdekken van een wereld die voor velen onbekend terrein blijft. Toen ben ik aan mijn studie Astrologie begonnen. En vanaf de eerste les tot de laatste bleef ik geboeid door deze wetenschap en is het voor mij een echte passie geworden.
In de zomer 2001 heb ik dan na 8 jaar twijfel en onzekerheid de knoop doorgehakt en ben terug gekomen naar Belgie, en tot vandaag de dag heb ik daar nog geen enkel moment spijt over gehad. Het was een keuze die ik moest maken, volgens mij had Pluto daar een heleboel mee te maken. En eens heb ik ergens gelezen: Als je altijd blijft doen wat je gedaan hebt, zal je altijd krijgen wat je gekregen hebt. Het moment van je keuze moet je altijd zelf bepalen, en maak je deze niet zal je altijd in dezelfde situatie blijven. Een harde noot om te kraken!
De eerste jaren na mijn terugkeer heb ik mij vooral geconcentreerd op mijn inburgering en aanpassing aan Belgiƫ. Ik had een drukke job waar ik de eerste jaren regelmatig dagen van 10 a 12 werkuren had, dus weinig tijd voor mijn grote passie. Nu is het wel zo dat je op bepaalde punten in je leven je prioriteiten moet verleggen, ook al zou je het anders verkiezen. Maar sinds een jaar heb ik dan toch weer mijn passie kunnen opnemen en maak daar zoveel mogelijk tijd voor vrij. Al zou ik natuurlijk nog veel meer tijd willen besteden eraan, maar dat is tot vandaag de dag nog niet mogelijk vanwege mijn fulltime job. Dit zal zeker naar de toekomst toe nog veranderen. Ik volg wel een aantal cursussen voor gevorderde astrologie waar ik steeds weer nieuwe en interessante dingen ontdek om mijn horizon verder uit te breiden. Verder doe ik consulten en hoop hiermee nog vele mensen te kunnen helpen om de juiste richting aan te geven op de vele kruispunten in een leven.

Ingrid Vrijsen - Hulsterweg 48 - 3980 Tessenderlo